Bereidingswijze:Laat de zalmfilet ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in partjes. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in stukjes en houd apart. Snijd de zalmfilet in stukjes en de tomaat in vieren.
De tzatziki; Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.
Snipper de ui en de knoflook. Doe deze samen met de kippenfilets en de kippenbouillon in een soeppan en breng aan de kook.
Laat vervolgens 12 minuten op niet al te hoog vuur pruttelen totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen op een keukenplank.
Beleg het broodje met een paar plakjes gerookte kip, ontbijtspek, sla, ei, tomaten , pijnboompitten en avocado/komkommer. Maak het geheel af met een snufje zwarte peper. Leg de andere boterham er bovenop en smullen maar!
Snij in alle tomaten aan de onderkant een kruis met een mes. Doe alle tomaten in een grote kom of ovenschaal en giet hier kokend water bij totdat alle tomaten onderstaan. Laat dit ongeveer 1-2 minuten staan en giet het water dan af. Giet vervolgens de tomaten af en koel ze met wat koud water. Vervolgens kun je nu het velletje van de tomaten verwijderen. Snijd daarna alle tomaten in stukjes en doe in een kom. Voeg een snufje zout en peper, Italiaanse kruiden, olijfolie en knoflookpoeder toe en meng alles goed door elkaar. Serveer de tomatensalsa op een ciabatta met een plakje kipfilet en een handje rucola. Ook lekker met balsamico/olijfolie en verse knoflook Tip: vervang de kipfilet ook eens voor een plakje parmaham.
Voorbereiding Ontdooi bladerdeeg als beschreven op verpakking, haal de peterselieblaadjes van de stelen en hak fijn. Brokkel schapenkaas/feta met vork. Roer peterselie, kaas, crème fraîche, zout en peper door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 C of anders koekenpan.
Als je met een camper gaat kamperen dan maak je geen uitgebreid of ingewikkeld 4 gangen menu klaar. Zeker niet op een 2 pits gastoestel.
Maar lekker eten… dat kan echt wel!!
Ik heb een eenvoudig en smaakvol recept samengesteld.
Het is een Aziatisch roerbak -groenten recept met verse zalm en rijst.
Begin met het verwarmen van de oven op 200 graden. Als je geen oven hebt, gewoon even in de koekenpan. Daarna snipper je het uitje. Fruit het uitje aan ongeveer 3 minuten op niet al te hoog vuur. Breng ondertussen het gehakt op smaak met een volle theelepel sambal, 5 eetlepels barbecuesaus en een snufje zout.