Pinterest
LinkedIn
donderdag 5 maart 2020 door Linda Danker | Categorie: Reviews & Ervaringen

Het is weer tijd voor een lange reis!

In 2013 hebben we met z’n tweeën met veel plezier een half jaar op de fiets door Zuid Amerika gereisd. Absoluut voor herhaling vatbaar en zo’n 7 jaar later is het tijd voor het vervolg. Inmiddels zijn we niet meer met z’n tweeën maar met z’n vieren. Onze dochter is 4,5 en onze zoon 2,5 jaar. Nu onze dochter nog niet leerplichtig is en we van onze beider werkgevers wederom de ruimte krijgen om met onbetaald verlof te gaan is dit het moment om weer op pad te gaan. Het reisdoel is wederom zuidelijk, dit keer Zuid Europa. De periode april t/m augustus. En als vervoersmiddel hebben we in plaats van de fiets gekozen voor een camper. Veel vrijheid, maar ook comfort voor vier personen.

Inmiddels is het eind februari en komt het moment van vertrek (begin april) rap dichterbij. De voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben al een leuk proces doorlopen om ‘reisklaar’ te worden. Te beginnen met de aanschaf van een camper. We zijn ervaren kampeerders maar geen ervaren camperaars. Die wereld is nieuw voor ons. Wel hebben we de overtuiging dat deze manier van reizen bij ons past: vertoeven op campings, flexibel om het boeltje op te pakken wanneer we willen en het avontuur ergens anders te zoeken.

Om wat kennis van campers op te doen, hebben we een camperdealer in de buurt bezocht om verschillende modellen te ervaren. Al gauw bleken we een voorliefde te hebben voor een buscamper. Wendbaar, alles bij de hand en toch ruim. Om onze kennis verder te verdiepen zijn we afgereisd naar de camperbeurs in Hardenberg. Het aanbod voor 2-persoons buscampers is enorm, maar wij hebben vier slaapplekken nodig… dat aanbod bleek een stuk beperkter. Op de camperbeurs liepen we Wim van ROADVIP tegen het lijf. Hij had een aantal zeer mooie buscampers meegenomen waaronder één met een hefdak. Deze constructie biedt 2 extra slaapplaatsen in de bus naast het vaste bed achterin. Ideaal voor ons! Echter bleek de prijs er ook naar, voor ons buiten bereik. Na wat doorgenomen te hebben met Wim, kwam ter sprake dat ROADVIP ook bereid is om te helpen bij het importeren van een camper uit Duitsland. Dit laatste bleek uiteindelijk voor ons de uitkomst te zijn.

In de tussentijd hebben we nog verschillende dealers benaderd of ze voor ons op zoek wilden gaan naar onze ideale camper. Dit bleek een hele gekke vraag te zijn. Geen enkele partij wilde hier echt op ingaan en we kregen te horen dat ‘als ze iets tegenkwamen wel bij ons in de lucht zouden komen’. Dat gaf weinig vertrouwen. Totdat we ROADVIP mailden en de dag erna een bericht terug hadden dat ze graag met ons mee wilden denken. Al gauw volgden een aantal opties binnen de kaders die we hadden gesteld. Alleen wilde het niet meteen vlotten, de ene camper was net verkocht na benadering door Siebren en de andere particuliere verkoper reageerde niet. Tot het moment dat we zelf op het internet een camper vonden die passend leek. Namelijk een Pössl 2WinVario, 3,10m hoog met 4 slaapplaatsen. We hebben Wim een link gestuurd en Siebren heeft de verkoper benaderd. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. De camper, die in Zuid Duitsland stond, werd door de verkoper gereserveerd en de afspraak werd gemaakt om 2 weken later de camper te gaan bekijken. Met Wim hebben we onze wensen doorgesproken en op 2 januari zijn Siebren en Wim in alle vroegte naar Zuid Duitsland gereden om de bus te bekijken en als die aan onze wensen voldeed, ook diezelfde dag mee te nemen. Rond half 11 in de ochtend kregen we foto’s toegestuurd dat alles er goed uit zag. In Duitsland is toen alles administratief in orde gemaakt en aan het einde van de avond kregen we fijne bericht dat iedereen goed thuis was gekomen en dat de camper in Sleen stond!

Een week later zijn we de bus gaan bekijken en hij overtrof onze verwachtingen. Het hefbed voorin de bus is ideaal voor onze kinderen en de indeling is zoals we hem wilden. Vanwege het hoge dakzit er veel opbergruimte in de bus plus er zit een fietsenrek voor vier fietsen achterop. Genoeg ruimte voor onze fietsen met kinderzitjes en voor onze racefietsen. De afgelopen maand is de bus gereed gemaakt. Wat kleine reparaties zijn uitgevoerd, hij is door de RDW gekeurd en op kenteken gezet. Nu is hij klaar om gebruikt te worden! In maart gaan we een weekend proefkamperen en dan is het tijd om op avontuur te gaan richting het zonnige zuiden. We hebben er erg veel zin in en zullen jullie ook gedurende onze reis op de hoogte houden. Oftewel, tot de volgende update!


Over de auteur

Linda gaat samen met haar man en 2 kinderen 5 maanden door Europa zwerven. Op 1 april vertrekken ze

Een reactie toevoegen