Kaasflapjes
Benodigdheden voor 10 flapjes:
- 600 gr bladerdeeg diepvries
- 3 bosjes peterselie
- 300 gr schapekaas (feta)
- 1-2 el creme fraiche
- Zout & peper
- 1 ei
- 1 el water
- Bloem
Bereidingswijze:
Voorbereiding Ontdooi bladerdeeg als beschreven op verpakking, haal de peterselieblaadjes van de stelen en hak fijn. Brokkel schapekaas/feta met vork. Roer peterselie, kaas, creme fraiche, zout en peper door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 C of anders koekenpan.
Rol de deeg een voor een op met bloem bestrooid werkvlak uit tot dubbele grootte en halveer ze. Scheid het ei bestrijk randen deegplakjes met losgeroerd eiwit om beter te plakken. Verdeel kaasvulling over helft deegplakjes. druk de randen goed op elkaar. geen lucht achterlaten. Spoel bakplaat met koud water en leg daarna bakpapier erop. Leg de helft van de flappen erop en zet ze in het midden van de oven en bak ze in 11-14 min goudbruin. Bak de rest hetzelfde af. Serveertip Serveer heet of lauwwarm. I.p.v. feta kun je ze ook vullen met mozzarella of elke andere kaas natuurlijk.
Geniet van je vakantie en eet smakelijk.