Pinterest
LinkedIn
woensdag 10 januari 2018 door J&H | Categorie: Reviews & Ervaringen

Ervaringen rondom koop Buscamper bij ROADVIP Sleen:

In de zomer van vorig jaar blijkt het kamperen voor ons met een tent passé.

Al langer leek bij tijd en wijlen een camper aantrekkelijk, vooral kijkend naar heen- en terugreizen van de vakantiebestemmingen. Kortere afstanden rijden en makkelijk even overnachten lijkt aantrekkelijk.

Belangrijkste reden voor onze zoektocht naar......: hoe krijgen we het kampeergevoel terug?

Zoektocht:

Na oriëntatie bij een paar andere bedrijven in combinatie met veel informatie raken we het spoor enigszins bijster. De Buscampers die we daar zien lijken op sommige punten onaantrekkelijk. Een camper, die vergelijkbaar is met een Buscamper, valt ons wel op. Er wordt verbaasd gereageerd op o.a. ons verzoek tot proefrijden. Het was wel akkoord maar we zeggen de vervolg afspraak hiervoor af, het gaat voor ons te snel en voelt niet goed. 

Ondertussen verloopt de zoektocht naar stalling wat moeizaam. Een eerste vereiste om verder te kunnen gaan kijken naar een camper. Bij huis is geen plek, behalve de openbare parkeerplaatsen. In september krijgen we dat onverwachts rond via, via. 

ROADVIP:

Blijft over: we hebben nog niet bij Roadvip gekeken. Via de site bleken een aantal Bus-campers niet aanwezig door verhuur. Woensdag 4 oktober '17 gaan we maar eens kijken omdat die weer op 'stal' terug zijn. De website is duidelijk en informatief.

Het bedrijf komt bij binnenkomst al plezierig en aantrekkelijk over. Daar rondkijkend geeft al weer een beetje het kampeergevoel terug. Het is ook lekker overzichtelijk en ruim om goed rond te kunnen kijken. We maken kennis met Wim Brandsema die ons de ruimte laat en aangeeft dat we alles kunnen vragen. De sfeer is gemoedelijk. 

We raken gecharmeerd van de oranje Buscamper en kunnen veel van onze vragen kwijt bij Wim die zich op een gegeven moment bij ons voegt. Kop koffie erbij etc. Het mooie is ook dat je een paar bussen ter plekke goed kunt vergelijken.

Wim heeft en neemt de tijd voor ons, heel prettig. De bus heeft een map met alle info m.b.t. het gebruik en het onderhoud. De indeling met schuifwand bij het toiletgedeelte maakt de bus ruim. Motorisch lijkt het ook in orde. De aanpak komt gedegen over. Ook gezien de samenwerking(compagnon) met garage van de Weide(Siebren).

De betreffende bus gaan uitproberen is de beste optie. We nemen alles mee ter overweging. Thuis besluiten we om dat eerst te gaan doen en spreken dat met Wim nader af. We huren de bus conform de daarvoor geldende voorwaarden. Mochten we besluiten tot koop dan wordt het huurbedrag verrekend. Op ons verzoek een dag eerder te vertrekken wordt soepel gereageerd. Die verrekening komt later wel mochten we niet tot koop overgaan.

Negatieve ervaring:

Tussendoor belt Wim ons nog op over een ander stel die lijken te vallen voor 'onze' bus. Dat geeft consternatie en na heen er weer gebel maakt Hans duidelijk dat de hele kwestie niet bij ons gelegd had mogen worden. Wij zijn de eerste partij die serieus bekijken of deze bus bevalt. Dat kan aan het andere stel uitgelegd worden en ze zouden of een andere camper kunnen bekijken of kunnen wachten op. Wim pakt dat goed op. We kijken erop terug als een aanloopfoutje bij een jong bedrijf.

Proef kamperen:

We gaan van dinsdag 17 oktober tot zaterdag 21 oktober naar de Weser in Duitsland. Fietsen mee met gebruik van fietsenrek Roadvip(komt overeen met die we zelf hebben). De ervaringen zijn erg goed, het rijden, het gebruik van, het verblijf en niet te vergeten het slapen. Het dwarsliggen waren we al gewend in onze tent, maar wat een verbetering om van de grond af te zijn! We verhuizen tussentijds nog naar andere camping(advies Wim). Meegenomen is dat het gebied ons aangenaam verrast.

Bij terugkomst delen we met Wim ons enthousiasme en geven aan serieus verder te willen praten over mogelijke aanschaf.

Aanschaf:

Dinsdag 24 oktober doen we zaken. De medewerking op onze verzoeken zoals het laten kijken naar de onderkant van de bus en dergelijke door een ander levert geen weerstand op. Roadvip staat voor zijn Campers. 31 oktober gaat de bus op de brug bij garage van de Weide. De sfeer is ietwat gespannen maar ons kent ons blijkt. Onze monteur is positief over het geheel.

Een aangename verrassing: Roadvip zet nieuwe banden op de bus. Ook de gasinstallatie wordt vervangen maar geeft bij oplevering even een akelig akkefietje. De auto blijft op vrijdag 17 november derhalve nog even achter bij de garage maar is spoedig hersteld.

KADO!

Bij aankomst op die vrijdag staat onze camper met reuze strik te pronken en er staat een mooi boeket klaar om mee te nemen! Deze keer trakteren wij. Het is een klein feestje. Die morgen pakken we zelf de nodige zaken nog aan voor het winter klaar maken. Wim helpt wanneer nodig. Het bedrijf ademt een sfeer van: Voel je thuis.

Woensdag 22 november halen we de bus definitief op in afstemming met het wegbrengen naar de stalling.

Wim laat ons weten bij aanvang van het weer in gebruik nemen van de camper gewoon langs te komen om dat bij hen te doen. Het geeft ons een vertrouwd gevoel en onze intentie is sowieso om het onderhoud bij van de Weide te laten doen.

Kortom:

We merken bij het vertellen aan vrienden/kennissen een combinatie van enthousiasme:

1)    over de aangeschafte Buscamper en

2)    over Roadvip zelf. 

  • Roadvip is een mooi, goed, aantrekkelijk en informatief bedrijf
  • Roadvip laat je je thuis voelen
  • Roadvip staat voor zijn waar
  • Roadvip is transparant en neemt de tijd
  • Roadvip is behulpzaam, geeft advies
  • Roadvip is zeer enthousiast en daardoor wellicht iets te gretig....
  • Op Roadvip kun je terugvallen, ze laten je duidelijk weten kom langs, wees welkom!

Over de auteur

Een reactie toevoegen