Pinterest
LinkedIn
maandag 16 juli 2018 door G&J | Categorie: Reviews & Ervaringen

Weerstand overwonnen

Reizen met een camper. Het is populair en in het dorp hebben we met ROADVIP een nieuw en succesvol bedrijf dat buscampers verhuurt en verkoopt. Zullen we het eens proberen? Waarom is het zo populair, dat willen we wel eens weten. We boeken een buscamper voor een week. 

Kamperen en camperen

Onze vakanties zijn heel gevarieerd, van grotere reizen tot kamperen. En als we kamperen, dan doen we dat tot nu toe met een klein laag trekkerstentje. Basic kamperen: lage stoeltjes, slapen op een matje, zonder elektra en zonder koelkast. Met een camper op pad heet ook kamperen, maar is van andere orde. Dat blijkt al als we de buscamper gaan halen. 

Instructie

We krijgen uitgebreide instructie. De camperwereld is helemaal nieuw voor ons, ook nooit met een caravan op pad geweest, dus er is van alles te ontdekken. Schoonwatertank, vuilwatertank, korte en lange elektrakabel, luifel, koelkast, gas. We doen een volledig rondje om de camper heen en overal is wat over te vertellen. Overvoerd met alle tips en trucs rijden naar huis. Gelukkig is er een map waarin we nog wat dingen na kunnen zoeken. 

Hup: op weg

Huren in eigen woonplaats is erg makkelijk. Bus voor het huis, wat kleding, dekbedden, leesvoer en etenswaren mee en hop op weg. Want dat blijkt een voordeel: in de camper is alles wel aanwezig om goed te kunnen kamperen. Oh ja: we hebben er op het laatste moment voor gekozen om een fietsrek erbij te huren en nemen ook nog onze fietsen mee. 

Rondje Drenthe

Met Campercontact, de app waarmee je eindeloos veel camperplekken op kunt zoeken, kiezen we onze eerste camping in Zuidwest Drenthe. Installeren op de camping blijkt een makkie: stroomkabel aansluiten, koelkast aan, luifel uit en klaar. We stappen meteen op de fiets voor een toertje in de buurt. Zo doen we in een week vijf verschillende Drentse campings aan. Elke dag verkassen we, want installeren en vertrekken gaat snel. De fiets gebruiken we niet al te vaak want we wandelen overal. Wauw, wat is Drenthe mooi, wat zijn de wandelpaden rustig en wat een leuke terrasjes zijn er her en der!

Van het platteland naar de stad

Na vijf dagen wandelen in Drenthe besluiten we dat het ook leuk is om naar een stad te gaan. Dat wordt van de buscamper als groot voordeel genoemd, dat je er makkelijk mee kunt manoeuvreren in een stad. Bovendien kunnen we dan ook uitproberen hoe het is om een wat langere rit te maken. Het rijden is heerlijk: cruise-control, airco, genoeg vermogen. Zo’n bus is wat langer en hoger dan onze auto, maar rijdt zeer comfortabel.

Hamburg

Een paar uur rijden maar vanuit Drenthe en dan sta je bij Hamburg met je camper aan de Elbe. Wat een campers daar, wij denken dat we een redelijk grote camper hebben, maar het is ongeveer de kleinste ;-). Vanaf onze camperplek kunnen we met de bus naar de stad, maar fietsen kan ook. Dat is ook weer leuk om op het fietsje de stad in te gaan. Een mooie stad Hamburg, genoeg te zien en te beleven. We blijven voor het eerst twee nachten op dezelfde plek, maar hadden ons in de stad nog wel een paar dagen kunnen vermaken. Maar ons weekje zit erop… 

Hoe zit het met die aarzeling?

Vooraf hadden we een lichte aarzeling of een week met de camper zou bevallen. Die aarzeling is weg. Voor dit weekje, 7 nachten weg en 6 verschillende campings was de camper heerlijk. Op onze volgende vakanties nemen we vast ook de tent, maar de camper kan nu ook. En gaan we nog eens een roadtrip maken naar een Scandinavisch of overzees land, dan lijkt ons zo’n camper ideaal. Heerlijk flexibel, razendsnel op en van je plek en van alle gemakken voorzien. En waar we dan gaan huren? Dat doen we zeker nog eens bij ROADVIP.

 Twee Sleners

 

 

 

 


Over de auteur

Een reactie toevoegen