Pinterest
LinkedIn
vrijdag 20 maart 2020 door NKC, de grootste camperclub van Europa | Categorie: Tips & Tricks

Wat betekent het coronavirus voor camperaars?

Sinds het coronavirus om zich heen grijpt in Europa, krijgen camperaars te maken met steeds strengere maatregelen en reisbeperkingen. Wat betekent het coronavirus voor camperaars die nog onderweg zijn?

Laatste update 20 maart 2020

Mededeling - activiteiten georganiseerd door de NKC

In navolging van de door het RIVM aangekondigde maatregelen is de NKC genoodzaakt alle NKC-evenementen met startdatum tot en met 21 april 2020 af te gelasten. De eerste drie dagen van de campagne Weet wat je weegt (4, 11 en 18 april) komen hiermee ook te vervallen. Zo hopen wij bij te dragen aan het indammen van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Alle deelnemers ontvangen zo snel mogelijk bericht.

Deelnemers aan de NKC-reizen krijgen persoonlijk bericht via de mail wanneer er iets wijzigt aan hun geboekte reis. Er is intensief contact met de groepen van NKC-reizen die momenteel (nog) onderweg zijn. 

Relevante informatie voor camperaars onderweg

De relevante informatie voor camperaars onderweg, verandert van uur tot uur. Daarom raden we je aan om je voortdurend te laten voorzien van de laatste informatie van over de omstandigheden van de landen en regio's waar je doorheen trekt. We krijgen signalen dat in sommige regio’s campings en camperplaatsen sluiten of waar mensen juist niet van de camping af mogen. En dat benzinestations in sommige regio’s sluiten. Probeer lokaal deze informatie te vergaren. Er zijn veel lokale maatregelen waar de NKC geen inzicht in heeft, en waar de informatievoorziening vanuit Ministerie van Buitenlandse Zaken niet in voorziet.

De NKC adviseert de volgende bronnen voor relevante (reis)informatie:
- Alle actuele reisadviezen per land van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je hier.
- Informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken van het RIVM vind je hier.
- De meest gestelde vragen over het coronavirus beantwoord door de overheid vind je hier.
- Ook heeft de rijksoverheid een publieksinformatienummer 0800 - 1351 geopend waar mensen terecht kunnen met vragen over het coronavirus.

Welke opties hebben camperaars om terug te komen naar Nederland?

  • Met de camper terugrijden. Hoewel bij veel grenzen strenge controles zijn, mag je onder voorwaarden wel passeren. Zie daarvoor de informatie bij de landen in de lijst hieronder.
  • Je camper lokaal stallen bij een camping, of stalling, en proberen om een vlucht naar Nederland te boeken. Tips voor het stallen in het buitenland vind je hier. Een modelovereenkomst wanneer je jouw camper ergens achter laat om te stallen vind je hier

Maatregelen, reisbeperkingen en documenten per land:

TIP meld je aan voor de informatieservice van Buitenlandse Zaken voor een alert bij nieuwe beschikbare informatie van de landen van jouw keuze 

TIP check de Facebook pagina's van de Nederlandse ambassade in het betreffende land. We weten van Marokko dat zij nieuw beschikbare informatie via dat kanaal verspreiden.

Heb je meer hulp of informatie nodig?
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft de volgende contactmogelijkheden:

  • telefonisch via +31 247 247 247 (Let op: het is erg druk aan de telefoon. De wachttijd kan flink oplopen)
  • via Twitter op @24/7BZ.
    Volg de sociale media van de Nederlandse ambassades in het buitenland (met name Facebook en Twitter).

Bereikbaarheid NKC

De NKC wil bereikbaar zijn voor camperaars onderweg. Via het algemene telefoonnummer (030-4677070) en via email (info@nkc.nl) is de NKC bereikbaar (8:30-17:00 uur ma-vrij).

De afdelingen Reizen, Verzekeringen en Advies zijn ook bereikbaar. Voor de afdeling Reizen van de NKC kun je binnen kantoortijden bellen met 033-4677075, voor de afdeling Verzekeringen met 033-4677080 en voor de afdeling Advies met 033-4677077. Alle NKC contactinformatie vind je hier.


Over de auteur

De NKC is de grootste camperclub van Europa. De NKC biedt het inspiratie- en expert platform voor alle camperaars in Nederland én Europa.

Meer blogs

Een reactie toevoegen